Wat zijn de voordelen van een phunnel tabakskop?

De voordelen van een phunnel tabakskop, dat gaan we jullie even goed uitleggen! Een nieuwe blog and guess what! We mogen weer shisha roken op de terrassen! Heb jij al een shisha gerookt? Nou ik wel hoor! Ik ben samen met een goede vriend van mij naar het terras gegaan om eens lekker shisha te roken! Natuurlijk had ik mijn lievelingssmaak genomen #doubleapple.

neem een kijkje in de phunnel tabakskoppen

Phunnel tabakskoppen bekend in het buitenland

Wat mij opvalt is dat in het buitenland heel veel wordt gerookt met phunnel tabakskoppen. In Nederland zie ik dat veel minder. Ik vroeg daarom de shisha meister die mijn shisha had klaar gemaakt waarom zij ervoor kiezen om shisha’s te serveren met een klassieke tabakskop en geen phunnel tabakskop?

Het antwoord was duidelijk, een phunnel bowl moet op een speciale manier worden bereid wat uiteindelijk meer tijd in beslag neemt. Ik vond het jammer om te horen dat men niet kiest voor de kwaliteit maar de kwantiteit.

Steeds vaker krijg ik de vraag wat een phunnel tabakskop is. Daarom zal ik in dit artikel hierop deze vraag ingaan.

Wat is een phunnel bowl?

Allereerst wat is een phunnel tabakskop? Een phunnel tabakskop is een unieke tabakskop voor shisha liefhebbers die ervan houden om meer smaak en rooksensatie aan hun shisha sessie toe te voegen. Tevens kan je een phunnel tabakskop vaak langer roken dan een klassieke tabakskop.

Phunnel tabakskoppen zijn er in verschillende maten, kleuren en kwaliteiten. Een phunnel tabakskop dient naast het verlengen en toevoegen van kwaliteit, langere sessies en meer smaaksensatie ook voor het compleet maken van een shisha. Vele phunnel rokers kopen een phunnel in combinatie met hun shisha’s.

voordelen phunnel tabakskop

Een shisha kan je standaard kopen maar ook customizen met verschillende tabakskoppen die bij de kleur passen. Zoals je op de foto kan zien kan je deze shisha uitbreiden met een rode cascade phunnel tabakskop.

Een phunnel tabakskop genereerd meer rook. Dit komt omdat een phunnel tabakskop daar waar een traditionele tabakskop meerdere air flow gaten heeft een phunnel tabakskop slechts 1 air flow gat heeft. Hierdoor kan je tabakssap of steamstonens sap niet gaan lekken in je vaas met als gevolg een vermindering van de smaak/rooksensatie.

Een phunnel tabakskop geeft dus meer smaaksensatie, meer rook en verlengd je shisha sessie.

Heat Management Device of aluminium folie met een phunnel tabakskop?

Phunnel bowl met panzerfolie

Oplossing 1 -> Maak gebruik van panzerfolie. Panzerfolie zorgt ervoor dat je shisha smaak wordt verwarmd zonder dat de waterpijp smaak direct verbrandt. Een nadeel van deze oplossing is wel dat je afhankelijk bent van hoe je je phunnel tabakskop bereid. Indien je teveel of te weinig shisha smaak gebruikt is de kans op verbranding erg groot! Weet daarom waar je aan begint om de juiste verhouding te vinden!

Phunnel bowl met Heat Management Device

Oplossing 2 -> Persoonlijk de beste keus! Rook een phunnel tabakskop met een Heat Management Device (HMD). Dit zorgt ervoor dat je de hitte kan managen in combinatie met jouw air flow. Een Heat Management Device kan praktisch op elke phunnel tabakskop worden geplaatst.

In een Heat Management Device gaan slechts 1 of 2 kolen afhankelijk welke je wilt aanschaffen. Het gebruik van een heatmanagement device is makkelijk en je hebt controle over je eigen smaak!

Kortom een phunnel tabakskop maakt je shisha sessie gewoon af!

Heb jij vragen over een phunnel tabakskop of wil je weten hoe je het beste een phunnel tabakskop kan bereiden? Neem dan direct contact met ons op!

Volg ShishaQuality online!

Volg ons op Facebook en Instagram, ShishaQualityNL!

Een reactie op “De voordelen van een phunnel tabakskop!

  1. Pingback: Wat heb je nodig om waterpijp te roken? Lees het direct!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *