Toont alle 3 resultaten

Kolenbrander

Een kolenbrander is een MUST bij een perfecte rookervaring! Met een kolenbrander zijn de shisha kooltjes binnen 10 minuten ongeveer aan.

Op zoek naar shisha kolen? Klik dan hier!


Waterpijp kooltjes aanmaken met een shisha kolenbrander

Het is belangrijk om de kolenbrander op de juiste plek te zetten. Zorg dat er geen brandbare producten in de buurt zijn. Sluit de kolenbrander aan en zet die op de hoogste stand.

De kooltjes kunnen op de kolenbrander en wacht ongeveer 5 minuten. De onderkant moet gloeiend rood zijn. Als dat het geval is, dan kan je de kolen omdraaien. Wacht weer ongeveer 5 minuten, totdat de kolen volledig gloeiend rood zijn. Nu zijn de kolen klaar voor gebruik.

Zet de kolenbrander uit en laat die afkoelen voordat je hem opruimt.

Waterpijp kolenbrander

Een waterpijp kolenbrander wordt veelal gebruikt om kolen aan te steken. Bij ShishaQuality bestel je de beste en goedkoopste waterpijp kolenbrander. Wij adviseren je welke waterpijp kolenbraner het beste bij jou past. Indien je een vraag hierover hebt, kan je contact met ons opnemen. Bezoek daarvoor onze contactpagina.

Is een kolenbrander noodzakelijk?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden is het belangrijk om te weten welke waterpijp kooltjes er gebruikt worden. Maak je gebruik van Easy Light kooltjes of natuurkolen zoals die van Tom Cococha Premium Gold. In het geval van de Easy Light kooltjes is een aansteker al voldoende, bij natuurkolen is dat niet het geval en zou je dus echt een kolenverhitter moeten gebruiken om de kooltjes aan te krijgen. 

Kolenbrander bestellen bij ShishaQuality

Bij ShishaQuality zijn er diverse soorten kolenverhitters verkrijgbaar. Een kolenbrander kan een pan-achtige vorm hebben maar ook een platte vorm. De platte vorm kan ook gebruikt worden als campingkooktoestel. 

Shisha kolenbrander gebruiken voor andere doeleinden

Soms kan een shisha kolenbrander ook gebruikt worden voor andere zaken. Als je bijvoorbeeld een inductieplaat hebt en je hebt een pan die niet op inductie werkt, dan kan je een kolenbrander gebruiken als een soort van gaspit. De shisha kolenbrander kan je ook meenemen als camping kookplaat.

De waardering van shishaquality.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 13 reviews.