SHISHA KOLENBRANDER

Een shisha kolenbrander is er om je waterpijp kooltjes eenvoudig te verhitten. Er zijn twee verschillende waterpijp kolenbranders, elektrisch en op gas.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Waterpijp kolenbrander voor je waterpijp kooltjes

Een waterpijp kolenbrander is er om eenvoudig je shisha kolen op te warmen voor gebruik.

Als je gebruik maakt van waterpijp kolen en dan met name de vierkante kooltjes dan heb je een kolenbrander waterpijp nodig. Je kan van alles proberen, maar met een aansteker krijg je deze waterpijp kolen helaas niet aan.

Als je echt in nood bent, dan kan je proberen een gasfornuis te gebruiken om ze aan te krijgen. Echter loop je dan vaak het risico dat de kolen niet goed verhit worden.

De verschillende kolenbranders

Er zijn verschillende soorten kolenbranders, zo hebben wij de elektrische kolenbrander en een gas kolenbrander, die je gemakkelijk mee kan nemen. Ook zijn er veel verschillende soorten elektrische kolenbranders en dan met name in vermogen en soms ook in vorm.

Het vermogen van een kolenbrander geeft onder andere aan hoe snel je kolen worden verwarmd, een hoger vermogen betekent sneller beginnen met shisha roken.

Shisha kolenbranders kunnen worden geleverd met een kolentang en soms ook met een rooster die je op de hittebron plaatst.

Voordeel: Het rooster beschermt de hittebron, waardoor je kolenbrander langer zal meegaan.

Nadeel: Het nadeel is wel dat het iets langer kan duren voordat je kolen volledig verhit zijn en klaar zijn voor gebruik. Omdat ze niet direct op de hittebron zelf geplaatst worden.

Welke kooltjes brander heb je nodig?

Het moment wanneer je waterpijp rookt is bepalend voor welke kolenbrander je nodig hebt. Heb je een elektrische kolenbrander nodig of een kolenbrander op gas?

Ga je bijvoorbeeld buiten op het strand of in een park een shisha roken? Dan kan het fijn zijn om gebruik te maken van een gas kolenbrander. Maar ga jij thuis waterpijp roken? Dan is een elektrische kolenbrander juist fijn, omdat je geniet van kolen die snel aan gaan.

Op zoek naar een kwalitatief goede kolenbrander?

Binnen onze shisha shop Nederland hebben wij verschillende shisha kolenbranders te koop staan. Deze kolenbranders zijn eenvoudig te gebruiken en zijn van hoogwaardig kwaliteit.

Hoe gebruik je een kooltjes brander?

Je hoeft niet te wachten totdat een elektrische kolenbrander helemaal heet is voordat je de kolen erop plaatst.

Na ongeveer 5 minuten kan je de waterpijp kooltjes omdraaien.

Wacht totdat de kolen volledig verhit zijn en je kan de kolen gebruiken om je shisha aan te roken

Let op: onvolledige verbranding kan zorgen voor koolmonoxide. Zorg dus altijd voor afzuiging bij je kooltjes brander en zorg voor goede ventilatie.

Hoe gaat je kolenbrander langer mee?

Wij adviseren altijd een nieuwe kolenbrander eerst volledig warm te laten worden voordat je deze gebruikt. Voor transport en opslag wordt er namelijk een coating gebruikt om de hitte spiraal te beschermen tegen kou en eventueel vocht.

Deze moet dus eerst volledig wegbranden voordat je de waterpijp kolenbranders kan gaan gebruiken.

Investeer in een goede kolen brander en geniet dagelijks van een snelle shisha!