Wat heb je nodig om shisha te roken?

Wat heb je nodig om waterpijp te roken? Oké dus je hebt eindelijk een waterpijp gekocht, eentje die jij al heel graag wilde hebben en past bij jou! Wat heb je dan nodig om daadwerkelijk je waterpijp te kunnen roken?

In deze blog leg ik het jou uit!

wat heb je nodig om waterpijp te roken

De best verkochte productenBekijk alle producten

Accessoires bij het kopen van een waterpijp

Afhankelijk van welke waterpijp je hebt gekocht krijg je bij sommige merken ook accessoires meegeleverd. Deze waterpijp accessoires kunnen bestaan uit een waterpijpslang, een shisha kopje en eventueel een kolentang.

Wij van ShishaQuality verkopen diverse waterpijpmerken, bij ons krijg je bij de aanschaf van een Amy Deluxe Shisha een complete set geleverd. Denk daarbij aan een tabakskop met zeef, een wasbare siliconen waterpijpslang en een kolentang waarmee je de kolen kan plaatsen en verschuiven.

Amy Deluxe levert in het algemeen een complete shisha-sets met bovengenoemde accessoires. Dit maakt Amy Deluxe een ideale instap-shisha omdat je hierbij alle benodigdheden krijgt meegeleverd. Met alleen een kolentang,  een tabakskop en een siliconen slang kom je niet ver.

Niet bij alle waterpijpen krijg je alle benodigde accessoires erbij geleverd. Zo krijg je bij Oduman alleen een shisha slang erbij maar bij andere waterpijpen zoals WD Hookah en Octopuz, helemaal geen accessoires.

Wat adviseren wij jou nog meer om shisha te kunnen roken?

Wij adviseren je ook om een waterpijp kolenbrander aan te schaffen, dit omdat natuurkolen niet met een aansteker aan gaan maar de juiste hitte nodig hebben om volledig te kunnen verhitten. Met ronde ‘’oreo’’ kolen behaal je niet de minimale temperatuur op lange termijn waardoor de kwaliteit van je rooksessie slecht zal zijn. Wij verkopen om deze reden alleen maar natuurkolen gefabriceerd van kokosschillen.

Deze natuurkolen dienen te worden verwarmd en nee niet via je gasfornuis (tenzij je een halfuur op je kolen wilt wachten). Een kolenbrander is een ideale tool om je kolen te verwarmen. Wij verkopen ze in verschillen de kleuren en maten! Neem je je shisha regelmatig mee op pad en weet je niet hoe je je natuurkolen moet verwarmen? Kies dan voor een gaskolenbrander! Naast het hebben van een kolenbrander is het dus ook belangrijk dat je beschikt over natuurkolen. Deze komen per 1 KG in verschillende merken.

Bekijk onze kolenbrandersGa naar kolenbranders

Bekijk onze kolenGa naar kolen

Tabakskop bij je waterpijp als die er niet bij wordt geleverd

Bij sommige merken krijg je geen siliconen slang, tabakskop en een kolentang meegeleverd. Mocht je daarom twijfelen of dit erbij wordt geleverd controleer het altijd even voor de zekerheid!

Wij bieden de bovenstaande accessoires ook los aan! Een tabakskop kan je kopen in verschillende soorten en maten. Wij raden ten alle tijden aan om gebruik te maken van een phunnel tabakskop. Wil jij weten waarom wij een phunnel tabakskop aanraden? Lees dan deze blog over de voordelen van een phunnel tabakskop.

Mondstukjes voor de hygiëne, als je met meerdere personen gaat roken

Een extra product dat je nodig hebt als je gaat roken met je vrienden is mondstukjes. Dit is wel zo hygiënisch. Mondstukjes komen per 100 stuks in 1 grote zak. Afhankelijk van wat voor een slang jij hebt kan je de juiste vinden die erbij jou op past.

Eventueel een tweede shisha slang aansluiten

Indien je je waterpijp wilt uitbreiden naar 2 slangen dien je te controleren of dit mogelijk is bij jouw shisha. Dit kan je zien door een afschroefbare adapter die origineel bij de shisha hoort. Indien dit van toepassing is bij jouw shisha kan je ervoor kiezen om een extra siliconen slang aan te schaffen met bijbehorende adapter.

Hierdoor kan je met 2 slangen uit 1 shisha roken. Mijn persoonlijk advies is om dat niet te doen, omdat je dan elkaars lucht inademt.

Schoonmaken van je waterpijp

Essentieel bij jouw shisha is het onderhoud! Mijn advies is dan ook om het vaak genoeg schoon te maken met lauwwarm water én gebruik te maken van een waterpijpvaas borstel. Hiermee kan je de kalk van jouw shisha eraf halen en is je shisha weer zo goed als nieuw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *