Toont alle 6 resultaten

WATERPIJP KOOLTJES

Waterpijp kooltjes heb je altijd nodig om shisha te kunnen roken. Bestel goedkoop shisha kooltjes bij ShishaQuality van verschillende merken.

7
8
7
17

Waterpijp kooltjes kopen

Waterpijp kooltjes zijn kolen die speciaal zijn gemaakt voor je waterpijp. Kooltjes voor je shisha zijn verkrijgbaar bij ShishaQuality tegen de beste prijzen voor jouw waterpijp.

Om waterpijp te kunnen roken zijn waterpijp kooltjes noodzakelijk. Zonder waterpijp kooltjes kan je ook geen shisha roken. ShishaQuality raadt altijd aan om natuurkolen, de vierkante kooltjes te gebruiken, echter is het soms niet mogelijk om ze aan te krijgen. Bijvoorbeeld omdat je buiten bent of niet een kolenbrander ter beschikking hebt.

In dat geval zit er niks anders op om Easy Light kolen te gebruiken. Easy Light kolen zijn kooltjes die zichzelf aanbranden. Je hebt dus geen kolenbrander nodig om Quick Light kolen aan te krijgen.

Er zijn twee verschillende soorten kolen die je kan gebruiken in combinatie met je waterpijp , de Easy Light Charcoals en de natuurkolen.

De verschillende soorten kooltjes voor waterpijp

Er zijn verschillende merken kooltjes voor waterpijp verkrijgbaar van Tom Cococha, Babylon, Kefo, Zocomo, Bucoco en nog veel meer!

Natuurlijke kolen, zoals kokoskolen

Natuurkolen zijn kolen die gemaakt zijn uit natuurlijke producten, vaak zijn dit kokosschillen, deze zijn wat moeilijker aan te krijgen. Hiervoor is het vaak noodzakelijk om een goede kolenbrander te gebruiken zodat de waterpijp kolen volledig branden voordat je ze gebruikt.

Niet volledige verbranding kan het risico op koolmonoxide namelijk aanzienlijk verhogen.

Natuurkolen zorgt voor een langere sessie, meer smaak ervaring, minder schadelijke stoffen en een natuurlijkere rook sessie. Bij natuurkolen heb je ook geen last van een nare bijsmaak. ShishaQuality raadt daarom altijd aan om gebruik te maken van natuurkolen, ook wel bekend als vierkante kooltjes.

Easy Light Charcoals oftewel zelf ontvlammende kolen

Easy Light Charcoals, ook bekend als Quick Light kolen, zijn shisha kooltjes die eenvoudig aan te steken zijn met een aansteker of zelfs een lucifer. Om de kooltje zit er een zelf ontbrandende laagje die zorgt dat het kooltje volledig brandt nadat je hem aansteekt.

Dit laagje is gemaakt van chemicaliën en omdat er dus chemische stoffen worden gebruikt bij de productie, merk je en proef je dit ook tijdens je sessie. Dit kan als storend worden ervaren omdat sommige ook zelfs hoofdpijn ervan krijgen.

De Easy Light waterpijp kolen zijn verkrijgbaar in een rolletje of in een doos. Vaak zit in een rolletje 10 shisha kolen.

De voordelen van natuurkolen ten opzichte van Quick Light kooltjes

De natuurkolen hebben veel voordelen ten opzichte van Easy Light Charcoals. De vierkante waterpijp kolen branden veel langer, hebben minder bijsmaak, worden vaker gebruikt en zijn op langere termijn goedkoper.

Kies daarom bij een shisha altijd voor natuurkolen. Je moet waterpijp kooltjes kopen om je shisha te gebruiken.

Hoe moet je shisha kolen aansteken

Shisha kolen aansteken kan eenvoudig met een goede kolenbrander. De kooltjes leg je op de kolenbrander en die draai je (eventueel) tussendoor om zodat de kooltjes rondom goed aan zijn voordat je ze gebruikt.

Maak je gebruik van Easy Light Charcoals? Dan kan je deze kooltjes simpelweg aansteken met een aansteker. Wacht dan totdat het kooltje volledig gloeit en niet meer knettert voordat je deze gebruikt.

In welke vormen komen de kooltjes voor?

Er zijn verschillende vormen en formaten van kooltjes. De Easy Light Charcoals zijn vaak rond en de natuurkolen zijn vaak vierkant. Daarnaast zijn ze ook in verschillende formaten verkrijgbaar.

Heel veel verschil zit er niet in de formaten, wel kan je iets langer doorroken met een iets groter shisha kooltje dan een kleiner formaat.

Shisha kooltjes kopen is gemakkelijk bij ShishaQuality.